Rząd przyjął projekt ustawy o biopaliwach

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LUKI
    RS
    • 2005
    • 5776

Zamieszczone przez Lukasso
    moją propozycje "kartki" okolicznościowej którą mogli byśmy dołączyć do zdjęć przekazałem Piotrkowi już jakiś czas temu ....... i cały czas jestem jak najbardziej za ......
    to moze przekaz ja mi
    bo poki co do mnie nie dotarla

Zamieszczone przez djczas
    ja proponuje wspólny album ze zdieciami nas i naszych szkodników taki pamiątkowy album
    to tez jest fajny pomysl

ogolnie panowie cykamy foty i do mnie je a ja je sklece w cos fajnego
    potem sie popodpisujemy
    i jazda
    kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

Rząd przyjął we wtorek projekt ustawy o biokomponentach i biopaliwach ciekłych, który przewiduje wprowadzenie w paliwach ciekłych do 5% biokomponentów oraz możliwość wyboru paliwa klasycznego lub biopaliwa. Premier Kazimierz Marcinkiewicz liczy, że ustawa zacznie obowiązywać od początku przyszłego roku.
    Rząd przyjął też projekt ustawy o systemie monitorowania i kontrolowania jakości paliw.

„Chcielibyśmy, by ustawa ta weszła w życie od 1 stycznia 2007 r. Wiemy, że parlament jest w stanie uchwalić w takim czasie tę ustawę. Już trzy projekty ustaw poselskich znajdują się w Sejmie. Jesteśmy przekonani, że nasz projekt jest najdokładniejszy i w związku z tym najlepszy - powiedział Marcinkiewicz podczas konferencji prasowej po posiedzeniu Rady Ministrów.

Wbrew wcześniejszym zapowiedziom części mediów, ustawa nie wprowadza obowiązku dodawania biokomponentów do paliw. „Biopaliwa będą musiały być oznakowane, jest opisane, w jaki sposób, tak, żeby każdy kierowca mógł dokonać wyboru, czy chce korzystać z biopaliwa czy też z paliwa niezawierającego biokomponentów - wyjaśnił premier.
    [samar.pl - link]
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Ja tam sie nie martwie, najpier jeden bak na stacji, a potem w biedronce i po krzyku
      Papier na paliwo bedzie, a olej w biedronce nie moze podskoczyc o 300% do gory :diabelski_usmiech
      Spritmonitor.de

Komentarz

• JPS1972
        Ambiente
        • 2005
        • 247

Słyszłem, że rolnicy maja mieć dotacje do paliwa. Może z jakimś (rolnikiem) trzeba sie dogadac i będzie tanio można kupić ON :szeroki_usmiech
        Pozdrawiam
        Jacek

Komentarz

• xekon
          Rider
          S_OCP Member
          • 2005
          • 742

a ja slyszelem ze rolnicy beda mogli produkowac biopalifko na wlasny uzytek - kurna juz to widze :szeroki_usmiech

Komentarz

Pracuję...